Saga Festival, pentru prima data in Romania. Un festival plin de muzica si energie.

0

Prima ediție SAGA Festival s-a încheiat în aplauzele publicului, care în decursul celor trei zile s-a bucurat de muzica unora dintre cei mai mari artiști din lume, de un show fantastic și de un concept unic în România

*update

Peste 45.000 de oameni, din peste 30 de țări, au fost împreună în fiecare zi de festival, au fost apropiați și conectați unii cu ceilalți, dar și cu artiștii lor preferați.

De la faimoasa emisiune „A state of trance” a lui Armin Van Buuren la showurile lui Tiesto, Hardwell, scenele trance din cadrul Tomorrowland, Ultra Music Festival, AMF, ADE, ALDA organizeaza peste 130 de evenimente in 40 de tari din intreaga lume, avand birouri in Los Angeles, Hong Kong si Koln.

https://medianetwork.ro

Pornind de la Source, energia a plecat către toate celelalte scene, Heat, Spark, Switch, Silent Disco, Bairam și Secret Stage, și a umplut Romaero de lumină și vibrație, iar festivalierii s-au încărcat cu bună dispoziție, s-au distrat, s-au simțit liberi și au legat noi prietenii. 

În fiecare seară, festivalierii s-au bucurat de show-uri speciale de drone, între 5 și 7 minute de zboruri deasupra scenei cu animații transformaționale declinate din icosaedru, elementul central SAGA, ce au adus mesaje de iubire pentru fani și faptul că, împreună, #WeAreSaga.

In ciuda vorbelor urate si negativismului asupra festivalului, a fost unul foarte reusit. Problema cozilor de la intrare sau de la baruri nu poate fi stopata la niciun eveniment sau festival, indiferent cate modificari sunt aduse.

Cetatenii care au avut treaba sau au mers spre locurile de munca in weekend-ul Saga, au intampinat trafic restrictionat pe Bulevardul Ficusului, porțiunea de drum aflată între Bulevardul Aerogării și accesul în incinta Romaero, de acolo foarte multi s-au plans de aglomerarea Bucurestiului in zona de nord.

Un cetatean chiar a creeat un mesaj special pe contul personal de facebook unde facea o comparatie dintre festivalul Untold la Cluj si Saga in Bucuresti dar şi între primarii care conduc cele două oraşe, Emil Boc şi Nicuşor Dan.

Ar trebui sa ii explice cineva ca in mod implicit Bucurestiul este de obicei aglomerat la anumite ore si pe anumite artere sau bulevarde dar si ca pentru siguranta tuturor participantilor si neparticipantilor la festival, oricare ar fi el, la Cluj sau Bucuresti, multe artere, strazi laturalnice se inchid pentru a proteja participantii dar si pentru a nu se aglomera strazile de parcarile autovehiculelor sau a mijloacelor de transport.

sursa Facebook

Cat despre locatie, organizatorii si-au dat seama ca nu ar fi incaput nici o scena in parcul Izvor, fapt pentru care locatia evenimentului a fost mutata la Romaero Baneasa. O locatie foarte buna pentru tema festivalului.

Cetateanul de mai sus face comparatie si de locatiile evenimentelor, dar din nou, nu se poate compara cu locatia Untold din Cluj. Bucurestiul nu are spatiul necesar langa Arena Nationala dar nici langa Sala Polivalenta din Parcul Tineretului, asadar, locatiile cu zona extinsa au ramas putine, Romexpo, Romaero, s.a.m.d.

https://sagafestival.ro

Multi locuitori din zona s-au plans de zgomotul produs de Saga Festival si au sunat la 112, asta chiar daca singura scena din aer liber a fost cea principala, iar celelalte 4, in hangar, poate muzica chiar se auzea, dar ar trebui sa isi aminteasca anii 90-2000 din zona de plaja Mamaia si faleza, cand rasunau cluburile langa hoteluri.

Din mai multe surse am aflat ca Poliția Capitalei a aplicat amenzi de 23.500 de lei organizatorului Saga Festival pentru zgomot ca urmare a unor apeluri ale cetățenilor la 112.

De la festivale internationale foarte mari pana la concerte de cultura urbana locale, nu au putut sa nu exista festivalieri care sa nu consume prea mult alcool sau substante interzise iar lucrurile astea chiar se simteau in anumite zone.

Toti au fost ajutati de SMURD si M Ambulanta la spitalul mobil amenajat special in sensul lucrurilor dar si pentru entorse sau zgarieturi

Saga Festival a fost un eveniment sigur in privinta pandemiei Covid-19, la intrare dar si la scena surpriza Avion, erau masti gratis, dar si la toate food truck-urile erau dezinfectante. Fortele de ordine din cadrul Jandarmeriei, dar si paza evenimentului, sugerau la fiecare dintre intrari ca festivalierii sa poarte masca de protectie.

Din surse neoficiale, am aflat ca ar fi fost 20 de festivalieri pozitivi Covid-19 in ziua de Duminica, asteptam insa o informatie oficiala pe care o vom completa aici.


* Peste 45.000 de participanți și-au scanat în fiecare zi brățările, 80% dintre aceștia au prezentat la intrare un certificat digital de vaccinare sau dovada faptului că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și 20% au prezentat dovada unui test PCR sau antigen negativ sau au fost testați la punctele de acces în festival. Dintre persoanele testate în toate cele trei zile, 15 au fost depistate pozitiv.

Acestea nu au mai participat la festival și au urmat întocmai protocolul medical stabilit de autorități, însă vor primi abonamente pentru ediția SAGA din 2022.

“A fost o energie fantastică la SAGA, publicul a fost uimitor, peste 45.000 de oameni din toată lumea s-au distrat împreună în fiecare zi de festival, artiștii au fost extrem de încântați și am simțit în jurul nostru doar bucurie și sentimentul de prietenie. Le mulțumim tuturor celor care au plecat în această călătorie alături de noi și care ne-au susținut necondiționat. Suntem fericiți pentru această primă ediție și ne gândim la următoarea, care va avea loc pe 3, 4 și 5 iunie 2022, în București. Așadar, vom începe vara împreună. Deja purtăm discuții cu artiștii, avem nume mari pentru anul viitor, pe care vom începe să le anunțăm în numai câteva săptămâni. Publicul este cel mai important pentru noi și ne dorim de fiecare dată să-l surprindem cu cele mai interesante proiecte. Tot ce putem spune în momentul acesta este că ne vom reîntâni mai repede decât vă imaginați”,

a declarat Allan Hardenberg – CEO ALDA.

Din cei peste 45.000 de festivalieri, o mare parte erau si straini veniti din toate colturile lumii. Am vazut steaguri din Brazilia, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Austria, plus multe altele.

*Cele trei zile de festival au adus orașului venituri de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniți din cazări, transport, consumații la localurile din București, la care se adaugă taxele și impozitele plătite de organizatorul ALDA în urma veniturilor realizate la SAGA.

* Pe lângă acest fapt, capitala României a beneficiat de popularitate la nivel internațional, foarte mulți străini manifestându-și deja dorința de a participa la cea de-a doua ediție, care va avea loc pe 3, 4 și 5 iunie 2022.


„E super. E prima oară când vin și nu se compară cu nimic altceva. Cea mai tare experiență, party în avion” 

a spuns un tânăr festivalier

Acestea fiind spuse, duminică, după trei zile care au conturat perfect startul celui mai mare festival EDM din București, au fost anunțate zilele pentru SAGA 2022 – 3, 4, 5 iunie.

*SAGA Festival a început deja pregătirile pentru ediția din 2022, iar în curând vor fi puse în vânzare biletele pentru anul viitor și vor fi anunțați primii artiști din line-up.

* Cei care își doresc să nu rateze noutățile despre cea de-a doua ediție și să cumpere bilete la prețuri speciale se pot înregistra aici.

Poze si momente de la Saga Festival dar si un mic after movie in curand pe Instagram Media Network

Urmează cel mai mare solo show Armin van Buuren, pe 25 septembrie, în Piața Consituției din București, iar cei care își doresc să fie parte din el se mai pot înregistra încă pe www.soundofbucharest.ro.

#WeAreSaga

*update

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !