Squid Game de pe Netflix, devine cel mai popular serial vreodata

0

„Squid Game”, o dramă distopică sud-coreeană, este cel mai vizionat serial de pe Netflix.

Seria din nouă episoade înfățișează sute de oameni care reprezintă cele mai marginalizate comunități ale Coreei de Sud.

Un tată plătit de datorii, un dezertor nord-coreean și un muncitor fabrică de migranți, printre alții – care concurează în jocuri pentru copii precum Stafeta, în speranța de a câștiga aproximativ 38 de milioane de dolari în premii.

Intriga a rezonat profund cu sud-coreenii frustrați de creșterea inegalității veniturilor într-una dintre cele mai bogate țări din Asia, a declarat Areum Jeong, expert coreean în film la Universitatea Sichuan-Institutul Pittsburgh.

„Tinerii de astăzi se simt descurajați și pesimisti cu privire la rata șomajului”, a spus ea, adăugând că perspectiva de a câștiga sume uriașe de bani „poate părea foarte atractivă, deși s-ar putea să aveți sânge pe mâini”.

Popularitatea temei i-a determinat pe politicienii sud-coreeni din întregul spectru politic să încerce să valorifice ceea ce a câștigat „Jocul Calamarului”.

De la lansarea sa de la jumătatea lunii septembrie, seria a fost desfășurată ca o metaforă de către probabili concurenți la alegerile prezidențiale din martie viitoare pentru a se ataca reciproc, în timp ce publicul a folosit spectacolul pentru a vorbi despre un scandal de producere a berii în legătură cu modul în care un fiu al unei persoane bine conectate politicianul a venit într-o sumă semnificativă de bani.

În cadrul unei conferințe media din SUA, săptămâna trecute, Ted Sarandos, co-CEO și director de conținut al Netflix, a dezvăluit într-o serie de diapozitive de prezentare cele mai mari seriale și filme TV ale platformei de streaming.

În timp ce vorbea despre datele din topuri, Sarandos a remarcat că noua dramă coreeană de supraviețuire Squid Game are cele mai mari șanse să devină cel mai vizionat serial TV Netflix vreodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !