Urmareste-l pe Mos Craciun pe tot globul

0

Ca in fiecare an din 1955 incoace, sania mosului este urmarita prin satelit si radar de catre NORAD

Și tot ca în fiecare an, Norad și Google vă oferă ocazia să îl urmăriți pe Moș pe hartă. Astfel puteți fi pregătiți pentru a-l întâmpina cum trebuie.

În fiecare an, în ajunul Crăciunlui, îndrăgitul moş porneşte din friguroasa Laponie, împreună cu renii săi de încredere, călătorind aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă.

Este o perioadă aglomerată pentru Moş Crăciun care trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun este ca în fiecare an, Kiribati, un stat de 32 de insuliţe, din sudul Pacificului. Apoi aduce cadouri celor din Noua Zeelandă, Australia, urmaţi de cei din Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

Pe site-ul dedicat urmăririi Moșului, NORAD a explicat și cum este realizată aceasta din punct de vedere tehnic.

Un sistem de radare cu 47 de stații poziționate în nordul Canadei și în Alaska urmărește cu cea mai mare atenție pentru a prinde momentul în care Moș Crăciun pleacă de la Polul Nord în fiecare iarnă. În clipa în care radarul a anunțat că Moșul a decolat, începem să folosim sateliți care ne avertizează și în cazul unui posibil atac cu rachete asupra Americii de Nord


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !