Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022

0

Noua producție Avatar 2, a fost lansată în cinematografe începând pe 16 decembrie si este printre cele mai scumpe filme din istorie.

Avatar: The Way of Water, a obţinut 17 milioane de dolari din încasările la casele de bilete după prima zi pe marile ecrane din SUA şi Canada, a anunţat distribuitorul peliculei, compania Walt Disney. 

Marea întrebare de la Hollywood este dacă cel de-al doilea Avatar îşi va putea recupera costurile masive de producţie şi de marketing.

Potrivit site-ului cinemagia.ro, bugetul filmului ar fi fost de 250 de milioane de dolari, dar cifra nu se cunoaște exact. Singurul răspuns pe care regizorul James Cameron, l-a oferit despre bugetul filmului a fost: „Al naibii (de scump)!”.

Studiourile împart veniturile obţinute din vânzarea biletelor cu sălile de cinema, iar regizorul peliculei, James Cameron, a declarat pentru revista GQ că „Avatar: «The Way of Water» ” va trebui să obţină 2 miliarde de dolari pentru a ajunge să atingă pragul de rentabilitate.

În graficul actual al filmelor cu cele mai mari încasări din întreaga lume, se afla, Avatarul original din 2009  al lui James Cameron in top cu încasări de 2,9 miliarde de dolari, în timp ce Avengers: Endgame al Disney se află pe locul 2 cu 2,7 miliarde de dolari. Titanic, al aceluiași James Cameron, rămâne pe poziția 3 cu 2,1 miliarde de dolari.

Cinci filme din istorie au depășit pragul de încasări de 2 miliarde de dolari.

„Avatar: The Way of Water” a fost lansat la 13 ani după ce primul film din serie a încântat publicul cu o tehnologie revoluţionară 3D şi a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile – peste 2,9 miliarde de dolari în urma vânzărilor de bilete la nivel mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !