Omegle s-a închis oficial după 14 ani

0

Omegle s-a închis oficial după 14 ani…

Site-ul emblematic a gazduit cele mai ciudate și mai salbatice momente de pe internet. Era o sala de chat condusă de video unde te puteai conecta și fi conectat automat cu un strain.

Fiecare persoana a avut sansa de a incheia apelul și de a trece la altcineva oricand a dorit. Totusi, din pacate, totul s-a terminat.

Fondatorul Leif K-Brooks a spus într-o declarație:

„Din momentul în care am descoperit internetul la o vârstă fragedă, a fost un loc magic pentru mine. Crescand într-un oraș mic, relativ izolat de lumea mai mare, a fost o revelație cât de mult mai erau de descoperit – câti oameni și idei interesante avea de oferit lumea. În adolescenta, nu puteam să dansez într-un campus universitar și să-i spun unui student: „Să dezbatem filozofia morală!”. Nu puteam să mă apropii de un profesor și să-i spun: „Spune-mi ceva interesant despre microeconomie!”. Dar online, am putut să-i cunosc pe acești oameni și să am acele conversații. De asemenea, am fost un editor pasionat de Wikipedia; am contribuit la proiecte de software open source și am ajutat adesea să răspund la întrebările de programare a computerelor puse de oameni cu mulți ani mai mari decât mine.”

a spus Leif K-Brooks

El a spus că internetul „a deschis ușa către o lume mult mai mare, mai diversă și mai vibrantă” decât și-ar fi putut imagina.

Leif a adăugat că explorarea internetului i-a permis să fie un „participant activ și să contribuie la această lume”.

El a explicat că din cauza costurilor de gestionare a platformei și combaterea utilizării abuzive a acesteia au devenit copleșitoare, făcând nesustenabilă financiar și emoțional continuarea operațiunii Omegle.

Am lansat Omegle când aveam 18 ani și încă locuiam cu părinții mei”, A fost menit să se bazeze pe lucrurile pe care le-am iubit la internet, introducând în același timp o formă de spontaneitate socială despre care simțeam că nu există în altă parte. Dacă internetul este o manifestare a „satului global”, Omegle a fost menit să fie un mod de a te plimba pe o stradă din acel sat, inițiind conversații cu oamenii pe care i-ai întâlnit pe parcurs.

El a adăugat: „Nu prea știam la ce să mă aștept când am lansat Omegle. I-ar păsa cuiva de vreun site web pe care un copil de 18 ani l-a făcut în dormitorul lui în casa părinților săi din Vermont, fără buget de marketing?

„Așa cum se spune: „Dacă construiești o capcană pentru șoareci mai bună, lumea va bate o cale către ușa ta”.

Din suflet, le mulțumesc tuturor celor care au folosit Omegle în scopuri pozitive și tuturor celor care au contribuit în vreun fel la succesul site-ului. Îmi pare atât de rău că nu am putut continua să lupt pentru voi.

Este sfarșitul unei ere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !