La ce sa ne asteptam de la iPhone 16 din aceasta toamna

0

Apple va anunța gama iPhone 16 Pro în timpul evenimentului Apple din toamna anului 2024 și urmează câteva modificări. Iată ce au de spus zvonurile și cum credem noi că arată.

Zvonurile în jurul gamei de iPhone 16 sugerează că Apple va continua să-și dezvolte diferențierea între modelele pro și non-pro. Caracteristicile de fotografie reprezintă o parte semnificativă a zvonurilor, dar s-au scurs și câteva indicii despre potențialele modificări de design.

Este martie, așa că probabil că Apple a finalizat ceea ce urmează în fiecare model de iPhone pe măsură ce producția crește. Cu toate acestea, zvonurile tind să apară la săptămâni sau luni după ce informațiile sunt generate intern, ceea ce duce la schimbări de ultimă oră în ceea ce se așteaptă.

Design iPhone 16 Pro


În prezent, se pare că Apple intenționează să mențină sistemul actual cu două niveluri pentru iPhone. iPhone-ul standard și iPhone Plus vor avea specificații aproape identice, dar dimensiuni diferite ale ecranului, în timp ce modelele pro vor avea caracteristici premium suplimentare.

Se presupune că ambele telefoane profesionale din linie vor crește în dimensiune. iPhone 16 Pro va avea un ecran de 6,27 inchi (159,31 mm). iPhone 16 Pro Max vine la 6,85 inchi (174,06 mm).

Butonul de acțiune ar putea fi adăugat la modelele standard de iPhone 16. Zvonurile au fluctuat dacă butonul de acțiune ar fi capacitiv sau mecanic, dar în cele din urmă au ajuns pe un mecanic, chiar dacă puțin mai mare.

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max ar putea vedea unele modificări la designul carcasei externe sau, mai precis, la butoane. Se așteaptă ca Apple să adauge un buton suplimentar numit butonul Captură, dar mai multe despre asta în secțiunea de fotografie.

În afara modificărilor butoanelor și creșterilor ușoare de dimensiune, gama iPhone 16 va arăta probabil incredibil de similară cu gama iPhone 15 pe care o înlocuiește. Apple rareori efectuează modificări semnificative de design, așa că așteptați-vă la părți plate și o insulă dinamică la toate modelele.

Upgrade-uri de fotografie pentru iPhone 16 Pro


iPhone 15 Pro Max este în prezent singurul model din gama iPhone cu lentilă Tetraprism. Acest obiectiv îmbunătățește distanța focală a teleobiectivului de la 3x la 5x la camera principală, transpunându-se la 120 mm.

Deși iPhone 15 Pro nu are această caracteristică, există posibilitatea ca iPhone 16 Pro să includă lentila Tetraprism. Un raport privind lanțul de aprovizionare al analistului Apple, Ming-Chi Kuo dublează acest zvon.

Mai multe zvonuri coroborează potențiala creștere a dimensiunii modelelor pro iPhone, care ar oferi suficient spațiu pentru obiectivul Tetraprism.

Conform unui leak recent, configurația cu trei camere de pe iPhone 16 Pro poate include un alt senzor de 48 de megapixeli. Mai exact, zvonul susține că Apple va adăuga un obiectiv cu unghi ultra-larg de 48 de megapixeli.

Apple ar vrea o cameră Ultra Wide cu rezoluție mai mare, ar beneficia de fotografiile realizate cu modul 0,5x sau modul macro, dar probabil că există un motiv mai important pentru actualizare – captura video spațială.

Înregistrarea videoclipurilor 3D cu un iPhone se bazează pe camera Ultra Wide și pe camera principală, luând prima la 48MP de la 12MP ar face o diferență semnificativă.

Continuând tendința de actualizare a camerei, iPhone 16 Pro ar putea folosi lentile din sticlă turnată pentru a reduce grosimea și greutatea denivelării camerei, mărind în același timp distanța de mărire.

Denivelarea camerei de pe iPhone-urile standard ar putea reveni la o configurație verticală, mai degrabă decât în diagonală. Acest lucru ar permite utilizatorilor standard de iPhone să capteze videoclipuri spațiale pentru Apple Vision Pro.

Un zvon separat centrat pe cip a repetat ideea, A18 și A18 Pro pentru iPhone-urile din 2024. Poate că Apple crede că cipurile trebuie denumite în mod similar pentru a-i împiedica pe clienți să creadă că primesc un dispozitiv învechit.

În ceea ce privește stocarea, unele zvonuri au sugerat că iPhone 16 Pro ar putea dubla spațiul de stocare maxim al predecesorului său, până la 2TB. Același zvon a coroborat un alt raport care sugera că modelul ar putea avea, de asemenea, memorie flash QLC cu densitate mai mare și mai lentă.

Gama iPhone 16 este de așteptat să fie dezvăluită la un eveniment Apple la începutul lunii septembrie 2024.

Prețurile ar trebui să rămână similare, modelele standard începând de la 799 USD și modelele pro începând de la 1.199 USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !