Ajunul Crăciunului este cel mai frumos moment din an.

In Ajun, calatoria lui Mos Craciun porneste din Kiribati, ca in fiecare an, un stat de 32 de insuliţe, din sudul Pacificului.

Apoi aduce cadouri celor din Noua Zeelandă, Australia, urmaţi de cei din Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

Cu sediul în Colorado Springs, Colorado, NORAD este un comandament militar combinat al Statelor Unite și al Canadei a cărei misiune este să emită avertismente și controale aerospațiale și maritime în toată America de Nord.

De mai bine de șase decenii, a oferit, de asemenea, urmărire animată în timp real a lui Moș Crăciun, cunoscut și sub numele de Kris Kringle, întrucât sania sa alimentată cu renii traversează globul care oferă cadouri copiilor in timp record.

Site-ul de urmărire Moș Crăciun, www.noradsanta.org, are aproape 15 milioane de vizitatori unici din mai mult de 200 de țări și teritorii de pe glob.

Redenumită NORAD trei ani mai târziu ca agenție combinată canadiană și americană, misiunea Santa a continuat neîntrerupt de atunci. Observatorii lui Moș Crăciun pot urmări acum unde se află prin conturile Facebook, Twitter, Instagram și YouTube ale NORAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !