LADANIVA revine cu o interpretare vibrantă a piesei clasice “Saraiman”

0

După succesul lor la Eurovision 2024 cu piesa “Jako”…

Duo-ul electrizant LADANIVA, format din vocalista armeană Jaklin Baghdasaryan și multi-instrumentistul francez Louis Thomas, revine pe scena muzicală cu o interpretare vibrantă a piesei clasice “Saraiman”, chiar în limba română.

O reinterpretare plină de pasiune:

LADANIVA își pune amprenta unică pe piesa “Saraiman”, aducând un suflu nou și energic melodiei cunoscute și îndrăgite de publicul român. Influențele lor muzicale diverse, de la muzica tradițională armeană la muzica electronică modernă, se împletesc armonios cu ritmurile specifice românești, creând o versiune originală și captivantă a piesei.

Versuri în limba română:

Pentru a se conecta mai profund cu publicul român, LADANIVA a ales să interpreteze “Saraiman” în limba română. Versurile adaptate păstrează mesajul original al piesei despre dragoste, dor și speranță, dar cu o sensibilitate specifică românească.

LADANIVA continuă să ne uimească:

Cu această nouă lansare, LADANIVA demonstrează încă o dată versatilitatea și talentul lor excepțional. Abilitatea lor de a reinterpreta piese clasice cu o viziune unică și originală le consolidează poziția ca artiști inovatori și creativi pe scena muzicală globală.

LADANIVA este un duo muzical format din vocalista armeană Jaklin Baghdasaryan și multi-instrumentistul francez Louis Thomas. Muzica lor este un amestec eclectic de influențe, de la muzica tradițională armeană și balcanică la muzica electronică modernă și pop.
LADANIVA a câștigat recunoaștere internațională după participarea lor la Concursul Muzical Eurovision 2024 cu piesa “Jako”, clasându-se pe un loc fruntaș în finală.

Cine a lansat celebrele melodii „Şaraiman”, „Florăresele” şi „Anii mei şi tinereţea”?


Romica Puceanu a fost fiica marelui țambalist Costică Puceanu, care cânta la Hanu’ lui Manuc. A debutat la doar 14 ani şi a cunoscut succesul aproape instantaneu datorită vocii și sensibilităţii interpretării cântecelor de mahala

Romica Puceanu a fost o bună perioadă şi solistă pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, unde a făcut spectacole alături de Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Nicu Constantin, care-i deveniseră şi prieteni apropiaţi.

Romica Puceanu a cântat şi la petrecerile nomenclaturiştilor. Nicolae Ceauşescu făcuse un cult pentru Ioana Radu, iar ea era preferata lui Nicu Ceauşescu, care nu participa la petrecerile nomenclaturii, ci îşi făcea propriile chermeze, la Sibiu, unde era prim-secretar al PCR.

În ultimii ani de viaţă, Romica Puceanu s-a retras de pe marea scenă. A murit pe 24 octombrie 1996, la Spitalul Floreasca, unde ajunsese după accident rutier petrecut între localităţile Dor Mărunt şi Dragoş Vodă. 
Potrivit raportului medicilor, interpreta suferea de mai multă vreme de un cancer generalizat, iar contuziile şi fracturile suferite ca urmare a accidentului i-au grăbit moartea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !