Facebook si Instagram reduc temporar calitatea clipurilor.

0

Facebook a anunțat că va reduce calitatea conținutului video în Europa.

Decizia este valabilă și pentru Instagram, aceasta fiind luată la insistențele Comisiei Europene, care își dorește să păstreze o rețea de internet funcțională în această perioadă în care din ce în ce mai mulți europeni stau acasă.

Aceeași decizie a fost luată și de Netflix, dar și de Google.

“Pentru a preveni congestionarea si pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor.

Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii.

Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”

se arată în comunicatul Comisiei Europene
Netflix Media Center

Thierry Breton, comisar european, a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

„Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă şi  învăţământul online.

Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”

a spus Breton

Modificarea anunțată va dura cât timp este necesar pentru a nu se ajunge la colapsul internetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !