Revolut introduce taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite

0

Revolut a anunțat introducerea de taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite. Acest lucru îi va supăra pe clienți și este un exemplu perfect de a profita de o oportunitate.

Zgomotul din jurul băncii digitale Revolut, cu sediul în U.K., a devenit doar un grad mai puternic în ultimele zile: compania a anunțat clienților săi cu cont gratuit, printr-un e-mail, că zilele de utilizare a unui serviciu gratuit sunt numerotate.

„Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obțineți și mai mult din banii dvs.”,

a fost declarația introductivă. Restul scrisorii a fost dedicat modului în care Revolut avea să câștige mai mulți bani din servirea clienților săi.

6 franci per tranzactie

De aceea, va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Începând din acea zi, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elvețian (1,06 USD) pentru o tranzacție în moneda țării respective, 4 franci pentru tranzacții în dolar și 6 franci în orice altă monedă – de exemplu, dacă doriți să trimiteți lire sterline către cineva din Brazilia.

Mai mult, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci, iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1% de la 0,5%.

Echipele de suport vor putea să oprească o tranzacţie mai rapid dacă ai trimis banii către un cont greşit, astfel încât să poţi avea banii înapoi şi să-i trimiţi cui trebuie.

  Limita de schimb valutar va fi de 5.000 de lei în fiecare lună, conform datelor Revolut aceasta fiind o cifră care nu e atinsă de majoritatea celor care au contul standard, peste această limită, fee-ul va fi de 0,5% pentru fiecare tranzacţie.

Conturile Premium şi Metal vor avea schimb valutar nelimitat ca şi până acum.   Pentru schimburile valutare din weekend procentul va fi schimbat de la 0,5% la 1%, Revolut spunând că acest comision acoperă anumite riscuri privind mişcările neaşteptate ale pieţei, ca în ultima perioadă.

Ratele de schimb interbancar vor fi păstrate în timpul săptămânii ca şi până acum.   Transferurile către alţi utilizatori Revolut, transferurile interne şi cele de euro vor rămâne gratuite, dar pentru transferurile către o altă ţară vei avea o singură tranzacţie gratuită, iar ulterior vei fi taxat cu 2,5 lei pentru fiecare plată făcută către altă ţară.

Dacă faci un transfer către un cont din altă ţară, dar nu în moneda naţională, va exista o taxă de 15 lei pentru transferuri în dolari (de exemplu să transferi dolari către un cont de lei) şi 25 de lei pentru transferuri non-USD, adică lire sterline către lei, de exemplu.   Schimbările vor avea loc de la 12 august în mod automat pentru toate conturile standard.  

Comisioanele percepute in Romania pot fi verificate AICI

De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro.

Revolut era mai exact folosit la inceput ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.

Rivalii se prind

Revolut utilizează astfel de metode pentru a-și atinge obiectivul de rentabilitate până la sfârșitul anului.

Criza coronavirusului pare să-i împiedice eforturile. Revolut pare una dintre foarte puținele fintech-uri de plată care nu au profitat de mesajul de ședere la domiciliu care a impulsionat cumpărăturile online.

Șeful Elveției la rivalul Revolut N26 a declarat pentru finews.ch că, clienții au fost nevoiți să treacă de la numerar la servicii bancare mobile. Revolut pare să nu profite de această schimbare în comportamentul clientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat !